Добър средиземноморски ресторант в София

Посетете добър средиземноморски ресторант в София

Още преди около 10 години в София започват да се отварят ресторанти с основен акцент върху средиземноморските ястия. От тогава насам тази кухня нашумя като една от най-полезните в света и днес много столичани търсят добър средиземноморски ресторант в София, който да им предложи такава кухня. В такива изискани заведения прясната риба се доставя директно от нашето Черноморие, както и от Гърция и по-специално Солун. Ето и нашите предложения за три такива морски ресторанта в София, където бихте могли да прекарате приятно време с приятел или близък човек, докато опитвате заедно от морските дарове.

Кой морски ресторант в София си заслужава да посетите?

Няма как да не споменем ASCUA на първо място сред избора от добри средиземноморски ресторанти, тъй като той е първият специализиран такъв ресторант в цяла България. Ще го намерите на ул. Рачо Димчев в София. Сред менюто от прясна риба можете да избирате между синегрида, ципура, лаврак, фагри и молокоп. Ресторантът предлага и стекове, включващи агнешко месо от Нова Зеландия, телешко от Аржентина, както и телешко бон филе от Сърбия. Пушачите разполагат със специална отоплена тераса. Освен за интимни или романтични вечери, гостите могат да дойдат тук по други специални поводи, като частни партита, банкети, рождени дни, тържества, бизнес срещи, сватби, абитуриентски балове и много други.

33 Гастронавта се намира на ул. Асен Златаров и въпреки малкия си размер е много романтичен морски ресторант в София. Ресторантът предлага разнообразни кухни, като основната разбира се е средиземноморската, но освен нея се предлага и европейска и авторска кухня. Интересен факт е, че собственикът на ресторанта е и негов главен готвач, което обяснява високото качество, на което гостите на заведението се радват. Ресторантът има лятна и зимна градина, Wi-Fi достъп, климатик и свещи за романтични вечери.

Средиземноморски ресторант Olive’Sea се намира на ул. проф. Христо Вакарелски 1A. Ресторантът предлага както типични ястия за средиземноморската кухня – салати, скариди , откотопод и др., така и традиционни ястия за региона. Разполага и с богат винен лист, невероятна вечно зелена градина, която посреща гости по различни поводи.

Рибен ресторант Петрус се намира на бул. Свети Наум в София. Тук ще откриете богата селекция от средиземноморски ястия и салати, предястия със сьомга и други морски дарове, както и японска кухня, италиански пици и паста, заедно с барбекю. Списъкът с вината наброява над 130 вида. Уникална черта в този ресторант са шестте тематични зали, всяка от които с напълно различно обзавеждане. Нещо повече соленоводният аквариум представлява истинска атракция за посетителите, където ще видите средиземноморска флора и фауна, включваща лобстери, раци и стриди.