Как се използват пиробатериите и доколко са опасни?

Ако ви харесва да гледате заря и имате желание да направите интересна изненада на свой близък приятел или роднина, то има варианти, които да бъдат достатъчно вдъхновяващи и ефектни.

В страниците на barutnica.bg, могат да се изберат различни пиробатерии, според това какви ефекти и какви цветове желаете да създадете. Ако човекът, който ще изненадвате е жена, можете да изберете изстрелващи е във въздуха прекрасни форми във вид на цветя, например. Вариантите са много в специализирания магазин, които освен това могат и да се сменят. Ако имате желание да се изгради цяла заря от дълго сменящи се като честота и светлини форми, можете да съберете няколко пиробатерии, които да съедините една за друга.
Как се използват пиробатериите и доколко са опасни?
Все пак, как се използват пиробатериите на barutnica.bg и доколко са опасни? Важно е да се имат предвид препоръките за безопасност и точните инструкции за употреба, които са приложени във всеки продукт. Всеки вид пиротехника, попада в съответната категория, като степен на опасност, поради което има възрастови ограничения. Най-малкият участник, който може са се включи в зарята, би следвало да е на 16 години, като за него са предвидени пиротехнически материали от първа категория. Важно е да се знае, че всички варианти на пиротехника и пиробатерии, се използват само на открито и то след като сте уверени, че няма препятствия отгоре. Важно е да сте далече от сгради, дървета и разбира се, да не насочвате пиробатерията към обекти, хора или животни.

Следвайте внимателно всяка стъпка от указанията, тъй като с взривните вещества трябва особено много да се внимава. Зрителите е добре да бъдат на не по-малко от 25 м. от пиротехническите материали. Особено важно е да не се надвесвате над пиробатерията, когато палите или проверявате, в случай, че не се е възпламенила от първия път. С цел безопасност, се снабдявайте с пиротехнически изделия само от оторизирани за това места или магазини, които разполагат с разрешително за продажба на пиротехника. Имайки предвид сериозната опасност при работа с пиробатериите, ако не се внимава достатъчно, се препоръчва да се подхожда винаги отговорно и в трезво състояние, за да могат всички присъстващи в празненството да бъдат здрави и усмихнати през цялото време.