Месарница в град София

Как да направим една месарница успешна: съвети към начинаещите месари

Работата в една месарница е доста трудоемка и отнема дълги часове. Повечето месарници работят от 9 ч. сутринта до 20 ч. вечерта, за да задоволят потребностите и на хората, които работят до късно.

Първоначално на начинаещите месари им е трудно да определят колко месо излиза от всяко парче. Така остава много фира, което означава загуба за собственика на месарницата. С времето обаче, те придобиват толкова набито око, че могат да разпознават с точност до 98%, което свежда загубите им до минимум.

Друга важна особеност е това, че отделните видове меса трябва да се съхраняват в отделни камери. Телешкото и свинското, например, не могат да са поставени в една и съща камера, защото са с различна трайност и съдържат различни видове бактерии, които не бива да се смесват.

Как да увеличите печалбите във вашата месарница?

Някои месарници започват сами да произвеждат саздърма, сурова наденица и суджук по собствена рецепта. Това увеличава печалбите им, а и по този начин имат възможност да разширят клиентелата си, тъй като значително намаляват съдържанието на нитрит в сравнение с готовите стоки, които получават.

Трябва да се знае, че рекламата за месарниците е предимно от уста на уста. Доволните клиенти разказват на своите съседи и приятели откъде вземат прясно месо и по този начин клиентелата нараства.

Ако сте отворили месарница в голям град, който през летния сезон е посещаван от много туристи, трябва да сте подготвени и за тях. Тъй като те обикновено предпочитат контра филе, риба стек, ти-бон и други по-скъпи разфасовки, трябва да се снабдите с такива, за да отговорите на търсенето. От друга страна българите предпочитат стоките и разфасовките, които познават и са по-евтини. Такива са различните видове кайма, врат, плешка, джолан, ролца, кебапи, кюфтенца и други продукти, които лесно и бързо се приготвят в тиган или фурна.

Обикновено месарите започват да свикват с навиците и вкусовете на клиентите си дотолкова, че знаят предварително какво месо ще си вземе отделния клиент. Общуването с всеки клиент е особено важно за развитието на всеки бизнес. Можете да споделите рецепти за приготвяне на месото с клиентите си или да чуете техни рецепти. Всеки човек трябва да се чувства свободен да каже, ако не е харесал дадена стока, което ще даде възможност на собственика да провери качеството на продукта и ако се наложи, да вземе необходимите мерки, за да го подобри.