Продажба на нови апартаменти – съвети

Съвети за бърза продажба на нови апартаменти

Много хора се затрудняват, когато стане въпрос за продажбата на нов апартамент, особено ако имат съображения това да стане бързо. Повечето се доверяват на агенции за недвижими имоти, но не всички искат да минават през такива агенции, заради високите им комисионни. Затова тук ще ви представим няколко съвета как се продават нови апартаменти.

Кои фактори съдействат за бързата продажба на нови апартаменти?

На първо място това е цената – обмислете добре каква цена е оптимално добра за вашия нов апартамент. Ако предложите прекалено висока цена, рискувате да не стигнете до продажба; ако предложите много ниска, рискувате да загубите от стойността. Допитайте се до специалист, ако ви е трудно да определите цената сами.

 

За да предизвикате интерес към имота, трябва да оферирате по-ниски или средни нива спрямо тези на пазара. Тук правилото да се предлага по-висока цена, за да може след това да се приспадне от нея при преговорите, не важи. Клиентите са чувствителни към цената и ако приложите тази тактика, можете да останете извън имотния пазар.

 

Когато обявите своя нов апартамент за продажба, следете показателите на интереса – като брой запитвания, огледи, прегледи на обявата в сайтовете и др. Ако интересът към обявата ви се задържи нисък в продължение на 2 седмици, ще се наложи да коригирате цената на по-ниска от обявената. Тактиката е цената на имота да се намаля с по 5% всеки месец, докато бъде продаден.

Като правило нови апартаменти не се продават трудно, ако цената е разумна. И все пак погрижете се за вида на имота така, че когато дойдат на оглед, той да им „грабне окото“. За целта осигурете осветление, боядисайте стените и тавана в светли тонове, проветрете, за да мирише на чисто и измийте прозорците, които с времето се напрашават. Всичко това ще направи голямо впечатление на евентуалните клиенти.

За да направите апартамента още по-атрактивен, бихте могли да се съгласите на разсрочено плащане или да позволите на клиента да ползва апартамента още преди да го е изплатил докрай. Бихте могли също да си поделите разходите по сделката за прехвърляне на имота. С такива отстъпки бихте победили конкуренцията на пазара на имоти и по-бързо бихте продали апартамента си.

Осъществяването на такава голяма продажба не е малка задача, но с тези прости на пръв поглед съвети вярваме, че ще се справите по най-добрия начин с това предизвикателство.