Спецификации на бизнес хотел

Спецификации на бизнес хотел: какво можем да очакваме от него?

Хотелите се делят на много класове и видове. Към бизнес хотелите има специални изисквания и условия, на които те трябва да отговарят в зависимост от тяхната категория. Тук ще разгледаме в подробности изискванията към тях и техните спецификации.

Какво трябва да е оборудването на един бизнес хотел в България?

Всеки бизнес хотел се състои от минимум 4 звезди, затова основните изисквания към него съвпадат с изискванията към хотелите 4 звезди. Те включват наличието на асансьор и вътрешно стълбище, както и на места за паркиране.

Изискванията за височина на стаите е 2.7 метра, за да се гарантира достатъчно количество дневна светлина през светлата част на денонощието. В зависимост от вътрешната архитектура, банята и тоалетната могат да бъдат в едно или в две отделни помещения, но е задължително банята да има душ кабина или вана.Във входното антре трябва да има вграден гардероб.

Посрещане на гостите

Още при посрещането на гостите и при регистрацията им, персоналът на един бизнес хотел е задължен да предостави на клиентите си подробна информация за културните мероприятия, забележителностите, заведенията за хранене и развлечения, търговските центрове и разписанието на градския транспорт в района на хотела.

Бизнес хотелите са допълнителна под-категория на хотелите 4 звезди, които трябва да разполагат с конферентен блок, който да се състои от голяма многофункционална зала и по-малки помещения за презентации, изложби, съвещания и заседания на по-малък брой хора. В този блок има гардероб, в който присъстващите могат да оставят връхните си дрехи. Те имат достъп, както до проектори за презентации, озвучителна система, презентационно видео и аудио оборудване и флипчарт, така и до интернет.

Въпреки че наличието на басейн не е задължително условие, повечето хотели 4 звезди предоставят такъв, разположен вътре или извън сградата, а в някои случаи и двете.

Допълнителни задължителни елементи са сауната, фитнес залата и масажната зала. Не само гостите на хотела, но и външните посетители срещу заплащане могат да се възползват от тези СПА центрове. За целта хотелите, които работят целогодишно, издават специални карти за определен брой посещения в техния СПА център, в която карта могат да влизат ползването на басейн, сауна, фитнес зала, парна баня, масажна зала, както и терапии с кални бани, минерална вода и други възстановяващи здравето процедури.